Boligvelger & pris Galleri

ET GODT STED Å BO OG LEVE

Turen rundt Mosvatnet er 3040 meter, viser kontrollmåling utført etter mange års diskusjon blant byens mosjonister. 

STAVANGER KUNSTMUSEUM

 Kunstforeningen har det formaal at vække sans for kunsten og efterhaanden at danne en, foreningen tilhørende, kunstsamling. 

Stavanger kunstmuseum springer ut av Stavanger kunstforenings samling, som startet 11. februar 1865. Den gang da ble konsul Jens Z. Kielland formann i den nystartete kunstforeningen. Kielland var amatørmaler og far til Kitty og Alexander Kielland. Foreningens hovedmål var å etablere en kunstsamling, og i løpet av 1800-tallet kom verk av kunstnere som Lars Hertervig, Kitty Kielland, Hans Gude, Olaf Lange, Knut Baade, Harriet Backer, Carl Sundt-Hansen og Christiane Schreiber inn i samlingen.

 

Besøk Stavanger kunstmuseum  i Mosvannsparken, kun noen minutter fra Lassa Living.

MOSVATNET ELLER STORE STOKKAVATNET?  BEGGE TO, TAKK. 

I Lassa Living bor du nær to av byens mest attraktive turområder

Store og Litla Stokkavatnet utgjør sammen et herlig rekreasjonsområde for små, store og firbeinte. Her møter du vakkert gammelt kulturlandskap, mørk og mektig granskog, stille vann og sivskog, dyrka mark, åpent landskap, beitende sauer, hester, fasaner, sothøner, ender og massevis av rådyr. 

Turstien rundt vannet er drøye åtte kilometer, med mange mulige avstikkere og flere fine rasteplasser. Høsten 2017 ble dessuten åpnet for fritt fiske fra kommunal grunn rundt vannet, og det er satt i gang kultiveringstiltak i Møllebekken for å bedre gyteforholdene og få opp ørretbestanden. Kanskje ta med fiskestanga neste gang? 

Mosvatnet byr på en rundløype for turgåere og joggere, men også flotte naturopplevelser. Det er registrert så mange som 140 ulike fuglearter ved vannet og særlig kjent er den store hekkebestanden av toppdykkere. Se etter dem langs vannkanten, godt gjemt i den overhengende krattskogen mellom Mosvangen camping og Stavanger kunstmuseum.

Turstien rundt «Mosikken» er byens mest brukte og her finner du også trenings-apparater som kan brukes. En runde i behagelig gåtempo tar cirka 40-45 minutter, men rekorden slår du nok ikke. Raskeste rundetid er nemlig på nøyaktig 8 minutter, selvsagt prestert av OL-vinner Jacob Ingebrigtsen.

MAT- OG SMAKSOPPLEVELSER ER NÆRMERE ENN DU TROR 

 Du trenger ikke alltid dra til sentrum for herlige smaker og lekre retter, flere gode alternativer ligger nærmere enn som så.  

Matmagasinet ligger i Ledaalparken. I historiske og staselige lokaler serverer de smakfull lunsj på travle hverdager, delikate middager på kveldstid og muligheten for meget god drikke – anbefalt av stedets dyktige sommelier.

Her finner du også Lervig Local og Kanelsnurren, alt samlet i Hermetikken ved Ledaalparken. Et herlig sted, uansett om det er familien, vennegjengen eller kolleger som skal samles. Her er det også uteservering kombinert med parkliv i sommersesongen anbefales.

 

Kitchen & Table Madla, restauranten ved designhotellet Clarion Hotel Energy, tilbyr meny og retter komponert av mesterkokken Marcus Samuelsson. 

SPILLE GOLF I MORGEN?
JA TAKK! 

Hvorfor ikke invitere noen nye av dine nye naboer med på en runde golf på banen ved Store Stokkavatnet? 

STAVANGER TENNISKLUBB

Byens sprekeste 120-åring: Stavanger Tennisklubb 

 

Arkivbilde med tennisspillere rundt 1930. Fotograf Gard Paulsens arkiv/Stavanger Byarkiv.

 

HAR DU IKKE BESØKT HENNIES HUS?
GLED DEG!

Hennies Hus er en perle av en interiørbutikk nær Lassa Living.

HERLIGE STAVANGER 

I konserthuset på tirsdag, en tur i teateret på torsdag og en handletur med lunsj på lørdag? 

 

I Lassa Living får du Stavanger sentrum passe nær og det blir enkelt å få med seg det som skjer, alt fra tenning av vinterlys i Fargegata til festival-sommeren med Gladmat som høydepunkt. 

Bussen bruker sju-åtte minutter fra stoppestedet ved Tjensvollkrysset til sentrum, og her langs Madlaveien går det så å si alltid en buss mot byen. Er vær, føre og form slik at du vil spasere til byen, regn cirka en halvtimes tur langs Eiganesveien. Da er du akkurat passe sulten til å nyte et bedre måltid i mathovedstaden Stavanger, kanskje til og med på Re-Naa eller Sabi Omakase. 

 

Populære Fargegata kun åtte minutter med buss og en liten spasertur fra Lassa Living. 

LASSA LIVING ER UTVIKLET AV BASE BOLIG OG LINK ARKITEKTUR.

BASE BOLIG, NIELS JUELS GATE 50 4008 STAVANGER
COPYRIGHT © LASSALIVING AS

Klikk her for å se alle Base-prosjekter

Utvikling, design og innhold: ENSIGN