Boligvelger & pris Galleri

GLED DEG TIL Å BO HER!

Bygg A til høyre og bygg B til venstre. Merk at 3D-illustrasjonen kan vise elementer og materialer som ikke er en del av standardleveransen. Avvik kan forekomme i fasadeuttrykk og uteområde.

35 lekre leiligheter med innholdsrike omgivelser

Lassa Living er et boligprosjekt utviklet av Base Bolig i samarbeid med Link Arkitektur. Prosjektet består av 35 leiligheter fra ca. 45 til 170 m2 BRA, alle med balkonger eller terrasser mot sør og vest. Leilighetene fordeles på fire elegante bygg som rammer inn et fint fellesområde med parkeringsanlegg under.

Lassa Living finner du på hjørnetomten der Ytre Eiganesveien møter Rektor Berntsens gate, altså mellom Vikinghallen og Ynglingen. Her bor du nær turperlene Mosvatnet, Litla Stokkavatnet og Store Stokkavatnet, med et rikt utvalg av trenings- og aktivitetstilbud i nabolaget og i gåavstand til både Stavanger sentrum og Amfi Madla.

Teamet i Link Arkitektur: Birgitte L. Fredriksen, Fabian Fernandez, Jakob Pabst Skov og Jacob Nørgaard

Arkitektene forteller

Boligene i Lassa Living er organisert i fire separate bygg i ulike høyder – dette for å få en fin tilpasning til de eksisterende omgivelsene med småhusskalaen i vest samt områdets blokkbebyggelse.

Alle byggene får en felles adkomstgate og parkeringskjeller, noe som bidrar til en funksjonell og godt organisert plassering på tomta. Samtidig forholder hele prosjektetseg til et felles soldiagram, slik at en får optimalisert solforholdene på uteareal og terrasser i hver leilighet.

YTRE: Formspråket er karakterisert ved store, utkragede balkonger som skyves ut av bygningsvolumet. Toppetasjene skiller seg ut med de vertikale søylene som noe helt eget, men de har tydelig fargemessig slektskap med hovedvolumet.

INDRE: Planløsningene er organisert med tydelige soveroms- og oppholdsavdelinger. Det har vært viktig å få lange siktlinjer gjennom leilighetene slik at selv de minste boligene virker store og luftige. Leilighetsprosjektet er organisert slik at hver leilighet har lengst mulig fasade mot det fri. Størstedelene av leilighetene har vinduer og fasade mot tre himmelretninger, noe som gjør Lassa Living unikt.

For å skape lyse leiligheter, er det ekstra romslig takhøyde innvendig og høyt plasserte vinduer. I oppholdssonene er det utstrakt bruk av hjørnevinduer slik at en får utsikt i to retninger og uhindret utsyn til himmel i de fleste situasjoner.

– Vi er allerede stolte av Lassa Living!

Når Base Bolig nå lanserer Lassa Living, er det i trygg forvisning om at leilighetene blir gode, trygge og fremtidsrettede hjem med løsninger beboerne vil sette pris på.

– Vi er opptatt av å lytte til kundene og vite hva de faktisk vil ha når vi planlegger et prosjekt. Forut for Lassa Living oppsummerte vi erfaringer og svar fra spørreundersøkelser fra tidligere boligprosjekter. Vi tok med oss analysen til Link Arkitektur, og sammen så vi på hvordan Lassa-tomten kunne utnyttes i tråd med kundeønsker, forteller prosjektleder Odd-Are Njå, og konkretiserer:
– Alle leilighetene får god takhøyde, balkonger mot sør og/eller vest og tydelig adskilte soverom- og oppholdssoner. Så langt som mulig får alle to bad, god lagringsplass og lys inn fra to eller tre sider, sier Odd-Are.

Forskning på bomiljø viser at trivselen er høyest i prosjekter med ulik alderssammensetning. Derfor har Lassa Living en fin bredde i boligstørrelser, forteller salgs- og markedsansvarlig Jeanette Tunge.
– Her skal både unge og godt voksne finne leiligheter som passer dem, men også familier der barna fremdeles bor hjemme. Lassa er en attraktiv del av byen, med nærhet til tilbud og muligheter for alle aldersgrupper, og derfor er det viktig for oss at Lassa Living består av boliger for alle som vil bo i dette
området, sier Jeanette.

Martha Block Watne, salgsleder i Base Bolig, forteller at det også har vært viktig at prosjektet skal fungere med omgivelsene.
– Vi liker virkelig de arkitektoniske grepene fra Link Arkitektur. Både de visuelle og de funksjonelle. Fasader i tre og lune farger, spennende innramming av store vinduer, balkonger som går ut fra fasadene og ikke minst; måten toppleiligheten

Martha Block Watne, Jeanette Tunge og Odd-Are Njå fra Base bolig
Martha Block Watne, Jeanette Tunge og Odd-Are Njå

– Vi vil lage et grønt uteområde med gode sosiale soner

– I Lassa Living håper vi at beboerne skal møtes utendørs, gjerne med kaffe i termokoppen og sol i ansiktet. 

Landskapsarkitekt i Link Arkitektur, Cindy Ka Way To, har ledet arbeidet med planene for uteområdet. Hun har funnet mange fine løsninger. 
– Lassa er ikke en stor og dominerende utbygging, så derfor vil vi lage et inkluderende, intimt og grønt uteområde. Det blir derfor flere mindre oppholdssoner hvor man kan slå av en prat omgitt av grønt, forteller Cindy. 

Stauder, prydbusker, bærbusker og kirsebærtre er blant det Cindy har på plantelisten. 
– Vi vil også bruke bergknapp i områdene som er definert som «Gresseng» i planen. Sammen med regnbedene vil det skape en fin kontrast til de andre, mer raffinerte, grønne områdene. Alt i alt, de som flytter inn i Lassa Living får et område hvor det blir godt å være ute, hilser Cindy. 

Cindy Ka Way To, landskapsarkitekt i Link Arkitektur
Superwood blir fasadematerialet på Lassa Living.
Bygg A (fremst), bygg B og bygg C (helt til venstre) .Merk at 3D-illustrasjonen kan vise elementer og materialer som ikke er en del av standardleveransen. Avvik kan forekomme i fasadeuttrykk og uteområde.

Verdens fineste byggemateriale: TRE!

Lassa Living får stående trekledning av typen Superwood, en miljøriktig og estetisk kvalitetsløsning som også blir kalt «Verdens beste bord».

Tre er verdens beste og mest miljøriktige byggemateriale, dersom det behandles riktig. Superwood er gjennomimpregnert ytterkledning laget av spesialutvalgt nordisk gran fra FSC-godkjente sagbruk i Norge, Sverige og Danmark. Kun det beste av treet brukes, og etter kutting blir alle profiler grundig inspisert og sortert for hånd. Det sikrer en jevn, høy kvalitet. En unik og patentert teknologi bringer impregneringen inn som mikroskopiske partikler overalt i treet, noe som gjør at treet er beskyttet fra innerst til ytterst. Dette gir grankledningen en mangedoblet levetid, selv på de mest fuktige og værharde stedene.

Vakre og naturlige materialer skaper glede. Derfor er det en merkbar fordel å bo i et bygg som er kledd i tre med unike og vakre profiler. Superwood sin impregnering endrer nemlig ikke treets naturlige lyse farge, og når overflatebehandlingen skjer med en transparent fargeskala, vil den unike trestrukturen fremdeles være synlig.

Superwood har mange gode egenskaper:

  • Svært god holdbarhet
  • 100 % fullstendig impregnert
  • CO2-nøytral
  • FSC®-sertifisert
  • Minimalt vedlikehold
  • Høyere kvalitet og stabilitet

LASSA LIVING ER UTVIKLET AV BASE BOLIG OG LINK ARKITEKTUR.

BASE BOLIG, NIELS JUELS GATE 50 4008 STAVANGER
COPYRIGHT © LASSALIVING AS

Klikk her for å se alle Base-prosjekter

Utvikling, design og innhold: ENSIGN